Här kan man läsa i kronologisk ordning allt som Svensk och utländsk media skrivit om oss.


Interview med Maria Eklund på Svenska Ambassadens websidan i Moskva (på ryska)


klicka på bilden


Svenska versionen kommer snartRecentionen efter konserten den 4:e juli på ryska sajten museqube.org (på ryska)


( Klicka på bilden att läsa på ryska)


Svenska versionen kommer snart

PRESS MEDDELANDE JUNI 2013”Stockholms Solister” spelar i Husby 18 juni 2013 i konsertserien ” Vårt Stockholm”


Idag lanserar vi en kombinerad skådespelar- och musikerföreställning för att stödja invånarna i Husby. Den äger rum i Husby Folkets hus 18 juni kl 19.00. Föreställningen heter ”På min gata”. ”När vi såg vad som hände i Stockholms förorter nyligen kunde vi inte förbli oberörda” - säger dirigenten Maria Eklund. ”Vi vill visa stöd för de boende i Husby och hoppas att den klassiska musiken kan bidra till sammanhållningen och större tolerans i vår stad. Vi vill sätta fokus på de problem som finns i olika delar av Stockholm. Därför bestämde vi oss ganska snabbt att åka till Husby och tillsammans med några skådespelare göra ett program. Föreställningen handlar om en mor som väntar på sin son som är ute på de oroliga gatorna i Bagdad eller kanske någon annanstans. Stockholms solister spelar typiskt skandinavisk musik, Edvard Griegs Holbergsvit på Edvard Griegsgången i Husby. ”Vi gör föreställningen i samarbete med Rats teater i Kista, skådespelarna Gunilla Röör och Anders Liljeholm och manus från Rebecca Forsberg. Det är ovanligt för våra musiker, som normalt spelar på Kungliga operan, samt i många av Sveriges ledande symfoniorkestrar i Stockholm, Malmö, Norrköping, Gävle, Sundsvall och Västerås.” ”Stockholms förorter ligger bara 10 kilometer från Stockholm fina konsertsalar, men det kan ibland ta några generationer innan man kommer dit”, säger Maria. ”Vi vill minimera detta avstånd. Det är också en av anledningarna till varför vi vill komma och spela i Husby, för att nå till ny publik.” ”Efter konserten åker Stockholms solister till Moskva och spelar i Tchaikovsky konsertsalen- en av de finaste och mest prestigefyllda i världen. Vi har några av Sveriges ledande musiker i vår orkester. Vi vill visa att den klassiska musiken inte har några gränser och att man kan nå ut och skapa dialog mellan människor med helt olika bakgrund.”
För mer information:


Maria Eklund, dirigent för Stockholms solister


E-post: info@stockholmssolister.comwww.mariaeklund.com


Om Stockholms solister


Stockholms solister” är en kammarorkester med ledande professionella musiker från Sveriges ledande orkestrar. Under 2013-2014 genomför orkestern konsertserien ” Vårt Stockholm” där de uppträder på olika platser i Stockholms härliga naturliga miljöer nära publiken. Solisterna spelar den klassiska kammarmusikrepertoaren med fokus på tidstrogna tolkningar. Under sommaren 2013 gör orkestern sin första internationella turné till Moskva och uppträder på sommarfestivalen ”Världens Kammarorkestrar”.

Orkesterns konstnärliga ledare är dirigent Maria Eklund. www.stockholmssolister.com


Med stöd från Stockholms stad.

Tchajkovskij Konsert Hallen


31, Tverskaya st.,

Russia 125009, Moscow


www.meloman.ru


 


                


made in englandregleras av Svenska/EU lagar     2013©Stockholms Solister     senaste uppdatering: 9 september 2016    konsertserien Vårt Stockholm stöds av Stockholms Stad